Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Treenighed. De sødlige appelsiner og den cremede avokado smager fortrinligt med den sprøde fennikel med anissmag.
Foto: Ditte Ingemann

Treenighed. De sødlige appelsiner og den cremede avokado smager fortrinligt med den sprøde fennikel med anissmag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Ditte Ingemann tryller med den frække fennikel

Tilberedt fennikel har en fin mild lakridssmag, i rå udgave er der knald på lakridsen. Ditte Ingemann steger, bager og marinerer den for at komme hele smagspaletten rundt.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fennikel er en lidt overset grøntsag her i Danmark, og måske er det, fordi mange ikke helt ved, hvordan de skal angribe den lakridssmagende grøntsag.

Men faktisk er fennikel en af de grøntsager, som kan bruges på uendelig mange måder, og den ændrer smag og konsistens, alt efter hvordan den tilberedes og håndteres.

Gratin med søde kartofler og fennikel

Foto: Ditte Ingemann

Denne gratin er en lidt tung sag, så spis den gerne sammen med en grøn frisk salat.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Sprød fennikelsalat med appelsin og limedressing

Foto: Ditte Ingemann

Frisk, sprød og syrlig salat, der passer godt til kylling og grillet svinekød.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Braiseret fennikel med quinoa, hvidløg og oliven

Foto: Ditte Ingemann

Server denne salat som tilbehør til aftensmaden, eller brug den som en selvstændig frokostret. Hvis du ikke kan skaffe quinoa, så brug couscous.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Den frække fennikel

Ofte ses fennikel i kombination med fisk, men faktisk synes jeg sagtens, den kan stå alene eller få følgeskab af både mørkt og lyst kød. Fennikel er en supersprød grøntsag og har en sødlig anissmag, hvilket gør den perfekt at bruge i salater i ultratynde skiver – konsistensen minder meget om bladselleri, sprød og en anelse trævlet. De friske grønne skud, som sidder på toppen af fenniklens ’fingre’, kan bruges som dild, så smid dem endelig ikke ud, men brug dem i salater eller til at pynte med.

Begynder man at arbejde mere med den alsidige fennikel og tilberede den, vil smagen forvandle sig til en fin mild smag med kun en svag undertone af lakrids. Så hvis du hører til dem, som ikke er fan af lakridssmagen, kan jeg anbefale at prøve at tilberede fennikel enten ved at koge, braisere, bage eller stege den.

I mine opskrifter er der lidt for enhver smag, så du kan vælge, om du er til rå, bagt eller braiseret fennikel.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden