Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Cirkelspark. Der er fuld fokus på lakrids i Kung fu-isen – det er virkelig en dessert til lakridselsker.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kung Fu black

En sjov og uhøjtidelig dessert til lakridsfans: En læskende, limesyrlig koldskålsis gemmer sig under den spejlblanke lakridssirup.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8 små ispinde

Koldskålsis

  • 250 ml kærnemælk
  • 115 ml piskefløde
  • 115 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • saft af 1-2 lime
  • 8 små ispindeforme

Pynt og anretning

  • 1-2 spsk. rålakridspulver, gerne Johan Bülow
  • 1-2 spsk. ægte kandiseret viol
  • stedmoderblomster
  • 100 g sød lakridssirup, gerne Johan Bülow

Sådan gør du:

1. Koldskålsis: Kom alle ingredienserne i en skål, og rør rundt, til sukkeret er opløst. Smag til med limesaft. Kør massen på ismaskinen. Fyld isen i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren natten over.

2. Pynt og anretning: Drys 1/2 tsk. rålakridspulver, 1/2 tsk. kandiseret viol og blomsterblade ud på en iskold tallerken.

3. Tag en ispind ud af fryseren, og hæld straks 1-2 spsk. lakridssirup ud over den. Lad overskydende lakridssirup dryppe ned i en skål. Placer ispinden midt på tallerkenen og server straks.

Tip

Kom alle tallerkener i fryseren i ca. 10-15 minutter før anretning, så de er iskolde, når ispindene lægges på. Lakridssiruppen vil langsomt løbe ud på tallerkenen, så server isdesserten hurtigt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden