Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sundt. Vitamin- og fiberindholdet i kål er meget højt sammenlignet med andet grønt. Derfor er kål perfekt til salater.
Foto: Chris Tonnesen

Sundt. Vitamin- og fiberindholdet i kål er meget højt sammenlignet med andet grønt. Derfor er kål perfekt til salater.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Sådan gør du salaten 10 gange sundere

Brug kål som base i salaten og gør salaten markant sundere. Det anbefaler Politikens madredaktør Mette Mølbak, der kalder kål for verdens mest geniale grøntsag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salat er sundt. Salat er godt. Sådan har det i årevis lydt.

Men ser man på næringsværdien af en salat bestående af iceberg, tomater og agurk, er der faktisk ikke særligt meget næring, da grøntsagerne mestendels består af vand og kun få vitaminer.

Bruger man derimod kål som base i salaten, får du markant mere sundhed for pengene. Ifølge ernæringsekspert Martin Kreutzer, der i mange år har været tilknyttet Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet, kan du gøre din salat op til 10 gange sundere, hvis fintsnittet kål er basen i stedet for almindelig bladsalat.

Forklaringen er, at kål er en af de sundeste grøntsager du kan spise. Vitamin- og fiberindholdet er meget højt sammenlignet med andet grønt. De mange fibre skaber mæthed og er godt for tarmsystemet, og så indeholder nogle kåltyper nogle helt særlige sundhedsfremmende stoffer, også kendt som biterstoffer eller glucosinolater, der kan beskytte mod kræft.

Derfor er der masser af gode grunde til at finsnitte kålen og bruge den i salatskålen. Her er er tre opskrifter på sprøde kålsalater fra bogen 'Kålsalater & julce'.

Asiatisk salat med laks og koriander

Foto: Chris Tonnesen

Kål gør sig godt i det asiatiske køkken, hvor ingefær og chili giver et godt modspil til den neutrale kål. Læs opskriften her.

Rødkål med rødbede og speltkerner

Foto: Chris Tonnesen

Jeg elsker at spise kålsalat til frokost, da det mætter godt og giver mig masser af god næring.

Det her er en af mine frokostfavoritter. Læs opskriften her.

Kålsymfoni

Foto: Chris Tonnesen

Du kan sagtens blande flere forskellige slags kål i din salatskål. Det bliver din salat bare sundere af.

Her er en skøn blanding af blandt andet grønkål og rødkål. Læs opskriften her: Læs opskriften her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden