0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opskrifter: Sådan gør du salaten 10 gange sundere

Brug kål som base i salaten og gør salaten markant sundere. Det anbefaler Politikens madredaktør Mette Mølbak, der kalder kål for verdens mest geniale grøntsag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Sundt. Vitamin- og fiberindholdet i kål er meget højt sammenlignet med andet grønt. Derfor er kål perfekt til salater.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Salat er sundt. Salat er godt. Sådan har det i årevis lydt.

Men ser man på næringsværdien af en salat bestående af iceberg, tomater og agurk, er der faktisk ikke særligt meget næring, da grøntsagerne mestendels består af vand og kun få vitaminer.

Bruger man derimod kål som base i salaten, får du markant mere sundhed for pengene. Ifølge ernæringsekspert Martin Kreutzer, der i mange år har været tilknyttet Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet, kan du gøre din salat op til 10 gange sundere, hvis fintsnittet kål er basen i stedet for almindelig bladsalat.

Forklaringen er, at kål er en af de sundeste grøntsager du kan spise. Vitamin- og fiberindholdet er meget højt sammenlignet med andet grønt. De mange fibre skaber mæthed og er godt for tarmsystemet, og så indeholder nogle kåltyper nogle helt særlige sundhedsfremmende stoffer, også kendt som biterstoffer eller glucosinolater, der kan beskytte mod kræft.

Derfor er der masser af gode grunde til at finsnitte kålen og bruge den i salatskålen. Her er er tre opskrifter på sprøde kålsalater fra bogen 'Kålsalater & julce'.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter