0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Letsaltet nytårstorsk med peberrodis

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MARIA FONFARA
Foto: MARIA FONFARA

Forretten.På hver tallerken lægges fire halve vagtelæg, lidt rødbedechips, lidt friterede kapers og i midten et par små kugler peberrodsis. Drys med sennepskorn og server med godt brød.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nytårstorsken kender de fleste af os – her kommer den i en lidt mere moderne udgave som en let forret eller mellemret efter østers.

Dagen før drysses torskefileten med salt, sukker og tørret dild. Lad den trække natten over i køleskabet.

Til peberrodsisen koges fløden og mælken op og tilsættes den fintrevne peberrod, glukosen samt husblas, der først er blødt op i koldt vand. Sluk blusset, lad blandingen trække i 15 minutter og si den så. Pisk æggeblommerne sammen og hæld peberrodsfløden i under piskning. Varm den op til 85 grader, mens der røres, og smag til med salt og en lille smule sukker. Køl af og kør på ismaskine.

Rødbederne skrælles og skæres i ganske tynde skiver, som friteres, indtil de er sprøde, hvorpå de drypper af på fedtsugende papir og saltes.

Vagtelæggene koges i 3-4 minutter og kommes derpå i koldt vand. Når de er kølet af, pilles og halveres de.

Kapers skylles, tørres og friteres derpå et øjeblik i rygende varm olie på en lille pande. Dryppes af på fedtsugende papir og saltes let.

Sennepskornene kommes på en varm pande, til de ’popper’, og sættes så til side.

Vinaigretten piskes sammen, salaten vendes i og fordeles på tallerkenerne. Torsken børstes fri for salt og dild, skæres i papirtynde skiver og fordeles oven på salaten.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.