Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Græskarpureen er super på en skive godt brød.
Foto: Line Thit Klein

Græskarpureen er super på en skive godt brød.

Opskrifter

Græskarpuré med ristede græskarkerner og chili

Opskrifter

Ingredienser

1 hokkaido
1-2 løg
3-4 fed hvidløg
1 mild chili
lidt frisk ingefær efter smag og behag
citron
evt. lidt ekstra chili
1 lille bundt bredbladet persille
0,5 dl græskarkerner
Tilbehør: brød (gerne med sej krumme)

Du behøver ikke skrælle et hokkaidogræskar, når du laver suppe eller puré. Skrællen smager fint, når den koges
eller steges, og den giver supper eller dip en ekstra smuk orange farve, når det blendes til jævn konsistens.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub hokkaido-græskarret, flæk det, grav kernerne ud og kasser dem. Skær græskarret i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, og riv ingefæren på et rivejern.
  2. Bland græskar, løg, hvidløg og chili med lidt olivenolie, salt og peber. Kom det i et ovnfast fad og bag det mørt ca. 30 minutter.
  3. Kom bagt græskar og frisk ingefær i en foodprocessor eller hurtighakker og blend det til jævn konsistens. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. lidt ekstra chili.
  4. Rist græskarkernerne gyldne på en tør pande, og drys dem med lidt salt. Pluk og hak persillen.
  5. Server græskarpuré smurt på brødskiver, og drys med hakket persille, ristede græskarkerner og lidt tørret knust chili. Prøv også græskarmadderne drysset med lidt sprødstegt panchetta eller med feta eller frisk gedeost på. Det smager skønt.

Tip: Pureen kan bruges som lun krydret dip til kød eller fisk. Hvis du har en god chilipasta, kan du undlade at vende de rå græskar med frisk chili, inden de bages. Tilsæt og tilsmag i stedet med chilipasta, når du blender de bagte græskar.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce