Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Græskarpureen er super på en skive godt brød.
Foto: Line Thit Klein

Græskarpureen er super på en skive godt brød.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Græskarpuré med ristede græskarkerner og chili

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

1 hokkaido
1-2 løg
3-4 fed hvidløg
1 mild chili
lidt frisk ingefær efter smag og behag
citron
evt. lidt ekstra chili
1 lille bundt bredbladet persille
0,5 dl græskarkerner
Tilbehør: brød (gerne med sej krumme)

Du behøver ikke skrælle et hokkaidogræskar, når du laver suppe eller puré. Skrællen smager fint, når den koges
eller steges, og den giver supper eller dip en ekstra smuk orange farve, når det blendes til jævn konsistens.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub hokkaido-græskarret, flæk det, grav kernerne ud og kasser dem. Skær græskarret i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, og riv ingefæren på et rivejern.
  2. Bland græskar, løg, hvidløg og chili med lidt olivenolie, salt og peber. Kom det i et ovnfast fad og bag det mørt ca. 30 minutter.
  3. Kom bagt græskar og frisk ingefær i en foodprocessor eller hurtighakker og blend det til jævn konsistens. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. lidt ekstra chili.
  4. Rist græskarkernerne gyldne på en tør pande, og drys dem med lidt salt. Pluk og hak persillen.
  5. Server græskarpuré smurt på brødskiver, og drys med hakket persille, ristede græskarkerner og lidt tørret knust chili. Prøv også græskarmadderne drysset med lidt sprødstegt panchetta eller med feta eller frisk gedeost på. Det smager skønt.

Tip: Pureen kan bruges som lun krydret dip til kød eller fisk. Hvis du har en god chilipasta, kan du undlade at vende de rå græskar med frisk chili, inden de bages. Tilsæt og tilsmag i stedet med chilipasta, når du blender de bagte græskar.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden