Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Æggekagen kan varieres med andre grøntsager. Prøv den også med søde kartofler og porrer.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aftensmad på 30 minutter: Frittata med spinat, portobellosvampe og parmesan

Den revne ost oven på denne version af æggekage gør, at du ikke sidder og drømmer om stegt bacon, når du spiser den.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Ingredienser

1 løg

2 fed hvidløg

1-2 bagekartofler

100 g spinat

8 æg

1/2 dl mælk eller vand

salt og peber

1 bakke markchampignoner eller 2-3 portobellosvampe

et par dråber eddike eller citronsaft

et stykke parmesan, fintreven

1/2-1 potte basilikum

Tilbehør

brød

en god salat

Sådan gør du:

  1. Pil løget, og skær det i tynde både. Skær hvidløg i tynde skiver, skræl bagekartoflen, og snit den i mindre tern.
  2. Find en pande frem med et låg og et håndtag, der kan tåle at komme i ovnen. Hvis du ikke har en pande, der kan gå i ovnen, kan du bage frittataen færdig i et ildfast fad. Opvarm panden, og steg løg, hvidløg og kartofler møre, tilsæt spinat, og krydr med salt og peber.
  3. Pisk æggene sammen med mælk eller vand og lidt salt og peber. Hæld æggemassen over løg, kartofler og spinat, og ryst panden, så massen fordeler sig. Læg låg på panden, sæt den i ovnen, og bag frittataen i ca. 20 minutter, til den er gylden, fast og gennembagt.
  4. Skær champignoner i kvarte, og steg dem gyldne på en pande med olivenolie. Krydr med salt, peber, lidt presset eller finthakket hvidløg og et par dråber eddike eller citronsaft.
  5. Server frittataen toppet med stegte svampe, reven parmesan og basilikum. Spis den med brød og en god salat.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden