Arkivfoto: Rune Pedersen/POLFOTO
Opskrifter

Krydret julesirup til chai

Opskrifter

Krydret te med mælk dufter og smager fantastisk omkring juletid og også resten af vinteren. Giv den ekstra styrke med større mængde krydderier, hvis du synes. Hvis siruppen laves godt krydret og lidt stærk, bruges der som regel lidt mindre sirup i hver kop te.

Ingredienser

8-10 hele nelliker

6-8 hele allehånde

6 hele sorte peberkorn

2 stjerneanis

2 kanelstænger

8-10 hele kardemommefrø

4-5 skiver frisk ingefær

150 g rørsukker

6 dl vand

1 skive appelsin

friskbrygget sort te og varm mælk

Sådan gør du:

  1. Kom alle de tørrede, hele krydderier i en gryde sammen med rørsukker og vand. Bring det til kogepunktet, og lad det simre under låg i 15 minutter.
  2. Tag gryden af komfuret, tilsæt en skive appelsin, og lad den trække sammen med krydderierne i 5 minutter.
  3. Sigt den krydrede julesirup. Hæld det på en flaske, og brug siruppen til at krydre en god jule-chai.
  4. Bryg en kande god sort te. Opvarm lidt mælk, og pisk det eventuelt, til det skummer let. Hæld te i tekopper – kom varm mælk og julesirup i, til du synes, smagen er passende.
  5. Opbevar resten af julesiruppen i en flaske i køleskabet. Den kan sagtens holde sig et par uger – men ikke halve og hele år.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce