Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klassisk varm chokolade

Varm chokolade af den mørke, kraftige og ikke alt for søde slags, tilbredt med en forholdsmæssig stor mængde kakaopulver og chokolade. Det er vigtigt, at både kakao og choko er af god kvalitet – så får du til gengæld også en virkelig dejlig kop!

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 små eller 2 store kopper

Ingredienser

1/2 liter sødmælk

15 g kakaopulver af god kvalitet (gerne Valrhona)

15 g sukker

1 lille nip havsalt

60 g mørk chokolade, gerne Valrhona Manjari eller Caraïbe

flødeskum til servering

Sådan gør du:

  1. Hæld en lille smule af mælken i en tykbundet gryde. Varm op, og pisk kakaopulver, sukker og havsalt ud i mælken, til det ikke klumper mere. Hæld resten af mælken i, og varm op til lige under kogepunktet under så godt som konstant piskning. Varm chokolade brænder djævelsk let på.
  2. Hak chokoladen groft. Træk den varme kakaomælk af varmen, og tilsæt chokoladen. Pisk, til chokoladen er opløst.
  3. Hæld den varme chokolade i kopper eller varmefaste glas, top med flødeskum og evt. lidt ekstra hakket chokolade, og server straks.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden