0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Smuk sommerdessert: Eton mess med hyldeblomst

Eton mess er et skønt miks af marengs, bær og fløde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram

Eton mess er et skønt miks af marengs, bær og fløde.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

Marengsbunde
3 æggehvider
1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft + 2 spsk. til flødeskummet
300 g flormelis

Fyld

1/2 l piskefløde
1 bk. jordbær
1 bk. blåbær
1 bk. hindbær
et par hyldeblomstskærme
1 dl mynte​​

Sådan gør du:

  1. Marengsbunde (obs: lang bagetid. Bag dem evt. dagen før, de skal bruges): Pisk æggehviderne luftige, imens du tilsætter flormelis lidt ad gangen. Til allersidst piskes 1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft ind i marengsen.
  2. På to bageplader med smurt bagepapir lægger du marengsmassen; til den ene bund bruger du 3/4 af massen, til den anden bruger du resten. Begge skal være på størrelse med en almindelig tallerken. Bag de to bunde ved 110 grader varmluft i 5 timer. Tag dem ud, og lad dem køle helt af.
  3. Pisk fløden sammen med 2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft til en tyk og cremet flødeskum. Gør bærrene i stand.
  4. Anretning: Læg den tykkeste marengsbund nederst, og fordel bærrene på den, men gem lidt til toppen.
  5. Med en ske lægger du generøse mængder af flødeskum oven på bærrene.
  6. Læg den anden bund på, og giv den et dask med bagsiden af en ske, så den knuses let.
  7. Fordel mere flødeskum og de resterende bær herpå. Pynt med hyldeblomstskærme og mynte.
  8. Kagen har bedst af at blive serveret omgående.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts