0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madredak--tørens favorit: Her er sommerens bedste drink

Lav en vanvittig god rabarbersaft og brug dem som base i en sommerdrink, der henrykker dine gæster.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rabarbersaft

Ingredienser

800 g rabarber
1 liter vand
5 dl rørsukker
1 citron, saften heraf
1/2 vaniljestang, kornene heraf

Sådan gør du:

  1. Vask rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en skål, der tåler varme.
  2. Kom vand og sukker i en gryde, tilsæt citronsaft og vaniljekorn og -stang og kog op. Hæld sukkerlagen over rabarberstykkerne og lad det køle af. Kom på køl og lad det trække til næste dag.
  3. Si saften, men gem rabarberstykkerne. De kan spises til kage eller kommes over en omgang skyr om morgenen.

Rabarberspritz

Ingredienser

1/2 dl rabarbersaft, lidt fortyndet men ikke for vandet
4 cl Lillet rosé
2 cl vodka
Bitter lemon
2 stænk Peychauds’s bitter

Sådan gør du:

  1. Kom rabarbersaft, Lillet og vodka i et stort vinglas med masser af isterninger i. Top med bitter lemon og et par stænk Peychauds’s bitter. Alternativt kan Angustoru bruges.