0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rødbedesalat med syltet kvæde og kvædesennep

Tænk på et marked en vinterdag i en fransk landsby: Tætpakkede gader med boder, der bugner af varer. Friskhøstede rødbeder, som er kogt tidligt om morgenen af grøntsagsavleren. En service, der gør det muligt for kunden at spise en rødbedesalat straks til frokost uden selv at skulle koge rødbederne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Kvæder kan høstes og lagres koldt i mange måneder. I 1400-tallet blev det her i Norden højeste mode at spise kvædebrød, en sød, stivnet marmelade, der skæres i skiver og blev spist for fordøjelsens skyld. Men kvæderne er med tiden gået lidt i glemmebogen.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 2 t.

Ingredienser

3 kvæder
2 dl æbleeddike
2 dl vand
50 g sukker
salt
2 spsk. dijonsennep
salt
2 store rødbeder med skræl
æbleeddike

Sådan gør du:

  1. Skær kvæderne i kvarter, og befri dem for kernehuset. Kog eddike, vand og sukker op. Sylt kvædestykkerne i lagen – regn med ca. 15 minutter.
  2. Tag 4 af kvædestykker og blend med lidt af lagen, sennep samt salt. Konsistensen skal være som en grov sennep.
  3. Vask rødbederne grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand. Regn med cirka en times kogetid.
  4. Hæld kogevandet fra, og hæld koldt vand på med det samme. Smut skrællen af, og læg de smuttede rødbeder på et skærebræt.
  5. Skær rødbederne i grove tern, juster eventuelt smagen med salt og æbleeddike, garner med kvædesennep.
  6. Server lun eller kold med et stykke syltet kvæde.