0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forårslækkerier i en fart: Rabarbermazarin med mandler

Supernem kage, der smager af forår og marcipan. Skulle der være et stykke tilovers, er kagen ikke dårligere dagen efter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Sødt og bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sødt og bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 6-8 personer
Arbejdstid: 30 min.
Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

Rabarber:
150 g rabarber
1/2 dl sukker

Mazarinmasse:
110 g marcipan
110 g sukker
110 g blødt smør
2 små æg
50 g mel
75 g finthakkede mandler

Topping:
50 g grofthakkede mandler

Creme:
1/2 liter piskefløde
2 tsk. fintrevet, økologisk citronskal
korn af 1/2 til 1 stang vanilje
2 spsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Rabarber: Vask rabarberne, og snit dem i skiver på cirka 1 centimeter.
  2. Vend dem i sukker, og lad dem trække, mens du tilbereder mazarinmassen.
  3. Mazarinmasse: Riv marcipanen – det er nemmest, hvis den er kold.
  4. Pisk smør og sukker lyst og luftigt, og pisk marcipanen i.
  5. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen, men overpisk ikke. Det skal bare lige samles. Sigt melet i, og vend det hele godt sammen med en dejskraber. Vend de hakkede mandler i til sidst.
  6. Smør en tærteform, fyld mazarinmassen i formen. Afdryp rabarber, og top dem på kagen. Drys med rørsukker og mandelsplitter, og bag kagen ved 175 grader i 40-45 minutter.
  7. Creme: Pisk fløden til luftigt skum, smag til med citronskal, flormelis og vanilje.
  8. Server mazarinkagen lun med creme til.

Læs mere: