0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Paneer: Indisk madost med to ingredienser

Paneer er en indisk madost, der er super nem at lave selv.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø

Paneer kan også købes hos velassorterede grønthandlere og større supermarkeder.

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer
Arbejdstid: 10 min
Samlet tid: 5 t.

Ingredienser

1 l sødmælk
1/2 dl citronsaft

Sådan gør du:

  1. Kog mælken op i en gryde, og tilsæt citronsaft.
  2. Skru ned for varmen, og rør rundt, til mælken klumper.
  3. Hæld massen i en si foret med ostelærred (eller et rent, kogt viskestykke uden parfumedunst).
  4. Lad den dryppe af i sien, der er foret med klædet, og sæt den i pres i køleskabet, eksempelvis under en lille tallerken og et par tunge dåser herpå.
  5. Lad den stå på køl i mindst 5 timer. Skær den ud i passende stykker, og brug osten i eksempelvis en god, krydret sauce.