0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Tourtiere aux pommes

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjort
Foto: Daniel Hjort

Filodejskage. Til den originale Tourtiere aux Pommes bruges en arbejdskrævende dej. I denne opskrift udgør en filodej fundamentet – med samme gode resultat.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En fransk klassiker, som ud over æblerne traditionelt involverer spiritus og en form for strudeldej, der er ekstremt arbejdskræ-vende. I denne opskrift er der brugt en noget mere tilgængeligfilodej – og armagnac. Spis den gerne med lidt is eller parfait til.

1. Æblerne udkernes, skrælles og skæres i mindre stykker, som kommes i en gryde med lidt vand og 3-4 spsk. armagnac eller rom. Kog æblerne under låg, til de falder sammen, men de må helst ikke blive helt til mos. Hvis de safter meget, fjernes låget under kogningen, så væden kan fordampe. Smag æblerne til med sukker, og lad dem køle af.

2. Smelt smørret i en gryde. Et stykke filodej lægges på bordet og pensles grundigt med det smeltede smør og drysses med let hånd med sukker og kanel. Skær lidt ureelle stykker af filodejen, og beklæd bunden af formen med dem. Stykkerne må godt hænge lidt ud over kanten af formen. Til dette bruger man ca. 2 lag filodej.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts