0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Puglisi pepper maden op med et syrligt drys tørret lime

Christian F. Puglisi er begejstret for den karakteristiske aroma og tilsætter den til alt, der har brug for syre og kompleksitet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Ørkensten. Limefrugterne bliver helt brune og sorte og hårde som sten, efter at have tørret under den bagende ørkensol i dagevis. En tørremaskine eller en ovn kan også gøre det, men så må man leve med en lidt mindre intens smag.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Under den stride ørkensol tørrer limefrugterne ind til brunsorte smagsgivere, som tilfører alskens retter et syrligt, parfumeret pift. Christian F. Puglisi er begejstret for den karakteristiske aroma og tilsætter den til alt, der har brug for syre og kompleksitet.

Det begyndte med, at en kollega troppede op med noget sort citronpulver, som et familiemedlem havde haft med fra Mellemøsten. Det var kulsort, duftede hengemt og smagte forfriskende syrligt.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.