Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Sammenspil. Den salte og sprøde flæskesvær er sjov i kombinationen med den letsaltede citrussmag i stenbiderrognen, knoldselleriens bouillon- og umamismag samt de syrlige granatæbler.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Knoldsellerisalat med stenbider, granatæble, persille og flæskesvær

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lyder som det særeste sammensurium af dansk mad tilsat granatæble: sprød flæskesvær, knoldselleri og stenbider, men der er salt, sødme, friskhed og syrligt. Citronsaft og en god olivenolie er vigtig for at få retten til at hænge sammen.

Sådan gør du:

1. Rengør knoldselleri, og snit den meget tynd på mandolinjern, med tyndskræller eller på pålægsmaskine. Vend sellerien sammen med citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

2. Hak persillen groft, bræk flæskesvær i mindre stykker, vend det sammen selleri og granatæblekernerne.

3. Anret salaten i fire skåle, og drys med stenbiderrogn.

Tip:

Retten kan fint serveres med brød og skyr. Eller server den som en salat til et stykke ribbensteg.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden