0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kok Carsten Kyster giver nyt liv til stenbiderrognen

Kyster serverer stenbiderrogn med chili, miso, knoldselleri og agurk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Rogne-gilde. Prøv den sæsonaktuelle stenbidderrogn på nye måder, når Carsten Kyster præsenterer alternative måde at spise rogn på.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er lige nu, man kan støde på den finurlige og meget smukke fisk stenbideren, som leverer de skønneste fiskeæg. Stenbiderrognen er en sæsonvare, som kan bære en gennem kulden og mørket, når man hungrer allermest efter foråret.

Rognen kan købes på glas hele året, konserveret/saltet med masser af forskellige farver, sorte, gule, røde og orange, men de kan ikke på nogen måde sammenlignes med friske delikate og sprøde lyserøde friske stenbideræg.

På grund af den meget milde vinter købte jeg de første friske stenbiderrogn allerede i december. Det var noget af en overraskelse at finde dem så tidligt, og jeg tror, min fiskepusher Tommy hos Hav.dk i Torvehallerne i København var lige så overrasket som jeg. Han plejer nemlig at fryse stenbider hvert år i sæsonen, så han kan servicere den store efterspørgsels på stenbiderrogn uden for sæsonen og især til nytårsaften.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere