0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Lav spændende, simple israelske retter

Det Nye Israelske Køkken er et funky kludetæppe af smage fra hele verden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Studio EPP - Eilon Paz
Foto: Studio EPP - Eilon Paz

Sammensat. Det nye moderne israelske køkken er inspireret af resten af verden. Mange israelske kokke er taget til udlandet for at lære, for så at vende tilbage med ny inspiration.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Indrømmet – jeg er forudindtaget. Jeg elsker maden i Israel. Med min jødiske baggrund og rejser til landet for at besøge familie og venner er mine smagsløg siden barndommen blevet præpareret med landets råvarer og retter, krydderier og krydderurter, dufte og smage. Jeg kender det israelske køkken ud og ind.

Og det er i sandhed et sammensat køkken, vi her har med at gøre. For jøder er i løbet af 1900-tallet kommet til Israel fra så forskellige steder som Øst- og Vesteuropa, Mellemøsten og Nordafrika og har taget deres yndlingsretter og ritualer med. Det er New York om igen: en masse spændende og inciterende køkkener side om side, men også på kryds og tværs i kraft af ægteskaber mellem de forskellige kulturer.

Disse smeltedigel-køkkener har blandet sig med det lokale palæstinensisk-arabiske køkken, hvor retter som hummus, falafel og kebab er blevet hverdag.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce