Indrømmet – jeg er forudindtaget. Jeg elsker maden i Israel. Med min jødiske baggrund og rejser til landet for at besøge familie og venner er mine smagsløg siden barndommen blevet præpareret med landets råvarer og retter, krydderier og krydderurter, dufte og smage. Jeg kender det israelske køkken ud og ind.
Og det er i sandhed et sammensat køkken, vi her har med at gøre. For jøder er i løbet af 1900-tallet kommet til Israel fra så forskellige steder som Øst- og Vesteuropa, Mellemøsten og Nordafrika og har taget deres yndlingsretter og ritualer med. Det er New York om igen: en masse spændende og inciterende køkkener side om side, men også på kryds og tværs i kraft af ægteskaber mellem de forskellige kulturer.
Disse smeltedigel-køkkener har blandet sig med det lokale palæstinensisk-arabiske køkken, hvor retter som hummus, falafel og kebab er blevet hverdag.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind