Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Chris: Nup en powersandwich

Drop frokostbuffeten - den gør dig tyk. Sundhedscoach Chris Macdonalds viser dig hvordan og giver opskrifterne her.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

3 sunde opskrifter:

Den Stærke bønne salsa med broccoli
Leder du efter en sund og nærende salat, er denne sagen! Den er sprængfyldt med bl.a. C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, kostfibre og sporstoffer. Og så er der masser af gode, mættende proteiner i.

Er du vegetar er det særligt vigtigt at spise bønner, kikærter og andre bælgfrugter, der har et højt proteinindhold. Denne salat har komplet høj-kvalitets protein, der indeholder alle de aminosyre-byggesten, som vi har brug for at få via den mad, vi spiser.

Alt i alt en god, velsmagende og meget nærende ret med kun få kalorier (ca. 347 kcal pr portion, hvis man deler retten i 4 store portioner). Velbekomme!

Ingredienser (4 kuverter): 250 g kogte røde bønner 1 hele chili 1 pillet løg 1 tsk estragon Olivenolie Skal og saft af 1 citron 4 friske tomater 1 fed hvidløg 1 stk broccoli 1 citron

Fremgangsmåde:
Skær chili og løg i mindre stykker. Tomaterne skylles og deles i 16 dele. Hak hvidløget fint tilsættes olivenolien, chili og løg. Tilsæt da bønner, dampet broccoli ,citronskal, tomater.

Til sidst smages retten til med estragon, salt, peber og citronsaft. Kan spises som billig ret eller som tilbehør til søndagsbrunchen.

Kokketip: Du kan også bruge kogte kikærter til denne ret. Husk at tørrede bønner og kikærter skal lægge i blød i min 8 timer inden de koges.!

Humus af grønne linser fra Puy
Masser af smag og fylde i denne humus, der er helt perfekt i en sandwich, som tilbehør eller som pålæg på en skive groft rugbrød.

Sprængfyldt med protein, og med A-vitamin, beta-caroten, niacin, tryptofan, C-vitamin, natrium, kalium, fosfor, magnesium, calcium, fosfor, jern og zink.

Ernæringsinfo:
Ca. 1202 kcal i hele retten, fordelt på
78 gram protein
17 gram fedt, heraf 6 gram monoumættet
178 gram kulhydrat, heraf 26 gram kostfibre

Ingredienser (4 kuverter) :
300 gram grønne linser fra Puy
1 spsk karry
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk olivenolie
Vand så det passer
Smag til med salt & peber

Fremgangsmåde:
Linserne skylles grundigt i koldt vand, så evt. sand bliver fjernet. Koges i letsaltet vand i 25-30 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Vandet hældes fra og karry, finthakket hvidløg, fintsnittet rød chili (tag kernerne med, hvis du vil have en mere spicy variant, og uden kerner, hvis du ønsker en mildere version), olivenolie og lidt vand.

Blandingen blendes til den får en fin og smørbar konsistens. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis nødvendigt. Smag til med salt.

Den gode dessert salat

Melon-tomat-blåbær salat med frisk basilikum og honning
En fryd for øjet – og for kroppen! ’Vi spiser med øjnene’, siger man, og det passer. Flotte retter med masser af farver pirrer sanserne. Og så er der også den ekstra bonus, at frugt og grønt i forskellige farver indeholder forskellige gode stoffer – så fyld tallerkenen med farver!

Ofte tænker vi kun på basilikum og andre friske krydderurter som nogle, der giver smag til retterne, men de indeholder også en masse gode ting, når vi bruger dem friske. Frisk, rå basilikum indeholder f.eks. A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, B6-vitamin, folsyre, calcium, jern, riboflavin, magnesium, fosfor, kalium, zink, kobber og mangan! Indeholder kun ca. 130 kalorier (kcal) pr portion, og samtidig er den sprængfyldt med C-vitamin og A-vitamin og sporstoffer.

Både blåbær og tomater er i kategorien ’super-mad’ fordi noget tyder på at de indeholder stoffer, der kan være med til at forebygge sygdomme og som styrker kroppen. Velbekomme!

Ingredienser:
1 bk cherry tomater
½pt frisk basilikum
1 melon
1 bk friske blåbær
Olivenolie, hvid balsamico ½ tsk, honning ½ tsk

Fremgangsmåde:

1. Skyl tomaterne og skær dem i halve. 2. Skyl blåbær. 3. Hak basilikum fint 4. Skræl melonen og skær den i mindre stykker på størrelse med cherrytomaterne. 5. Olivenolie, balsamico og honning blandes sammen, og vendes i med resten af ingredienserne.



Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lad den lækre salat stå og trække i ca. 10 min. Før servering. Lækker dessert til en varm sommeraften på terrassen.

Kokketip: Du kan vælge lige den melon du bedst kan lide, vandmelon, honning eller galaia melon. Har du ikke cherrytomater kan du også bruge alm. Tomater som skæres i mindre stykker.

Se også:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden