0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vintest: Julevin presses af det søde og fede

Ugens vin, en kraftig amarone, høster topkarakterer

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

Kraftig. Ugens bedste vin blev en amarone med undertoner af tørret frugt og lakrid.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den fede, søde, krydrede julemiddag er en svær udfordring for julevinen. De fleste af verdens store vine vil bukke under og fremstå tørre og tyndbenede i mødet med den danske tradition. Vurderingen i denne uge baserer sig på, hvor godt vinen matcher and, gris, rødkål og brune kartofler – med et blik på prisen.

De brune kartoflers sødme er de fleste rødvines største fjende, så hvis man hopper dem over, er mulighederne flere. Generelt er kodeordene dog kraft, sødme og krydderi uden for mange tanniner, og disse krav honorerer de lidt dyrere vine (uden prisloft denne gang) bedst.


Bliv en del af Politikens madunivers!

🥦🌽🥕🥒🍉🍎🍓

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere