0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Luksusvintest: Ultrafriske hvidvine til forårets fisk og grønt

De hvide vine står stærkest i denne måneds luksustest.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Forårsfriske. Denne måneds vintest er præget af friske hvidvine, perfekt til gode fiskeretter.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Her med forårets komme er der brug for friskhed og lethed på vinsiden. Det bliver allerede rimelig tilgodeset i de røde vine, men det er de hvide, som virkelig trækker i den retning. Godt hjulpet på vej af tre vine på druen riesling, der kan være indbegrebet af kølig friskhed.

Der var både en riesling og en grüner veltliner fra Østrig – og begge med en ret god intensitet og en ultracool, næsten urtet karakter. Begge er strålende til grønt i forskellige afskygninger – gående fra salater til egentlige grøntsagsretter, som gerne selv må have lidt urtede toner.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere