En stor del af vinsalget i Danmark foregår i de såkaldte discountbutikker, hvor man foran vinhylderne er overladt til sig selv og sin mavefornemmelse baseret på flotte etiketter, druetype og vinens oprindelsesland.
Men nu er der hjælp at hente fra sommelier Henrik Levinsen, der er udlært på Søllerød Kro og siden har tjent på bl.a. Noma og Pluto. I dag er han vinchef på Restaurant Gorilla i Kødbyen.
På trods af at han ikke giver meget for fine uniformer og befinder sig bedst blandt sine gæster iført shorts, T-shirt og kasket, er 27-årige Henrik Levinsen en anerkendt sommelier i det københavnske restaurantmiljø, hvilket man oplever, når man nævner hans navn til folk i branchen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her