Jeg har tidligere været begejstret for den økologisk dyrkede Côtes du Rhône fra Dom. Seminaire nær byen Valréas i det sydlige Rhône. Det er jeg også i år.
Den har en vital tone af frisk frugt og kølig nerve, men også en sympatisk, og dog diskret, rustik karakter med hestestald, mødding og andre gode animalske elementer. Jeg tænker, at man har brettanomyces i kælderen.
’Brett’ er i nogles øjne en fejl, som man vil undgå, i andres en ingrediens, som giver kompleksitet. Det er en gærvækst, som traditionelt har befundet sig i mange kældre – især i den klassiske vinverden.
De fleste oversøiske vinmagere forsøger at undgå det, og også mange europæiske, men i korrekt dosering øger det blot charmen. Jeg kan ikke vide, om det er ’brett’, men sådan smager den.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind