Arkivfoto: Rune Pedersen/POLFOTO
Vin

Testvinder til 129 kroner: Her er de bedste bobler til nytårsfesten

Champagne er manges foretrukne drik med bobler. Men de er jo ikke altid i den mest prisvenlige kategori, og der er udmærkede alternativer, hvoraf nogle endda minder temmelig meget om champagne.

Vin
FOR ABONNENTER

De små dyrkere – kaldet recoltant manipulant (RM, som der står med småt på flasken) – laver kun vin fra egne marker. Ofte har de vine, som er strengere, tørrere og knap så mainstream som de store huses. Det er lidt et spørgsmål om personlig smag, om man kan lide disse mere udfordrende champagner. Men ved en nyligt afviklet stor blindsmagning af mange af de største champagner af årgang 2008 sejrede dyrker-champagnerne generelt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce