Foto: Miriam Dalsgaard

Iransk film om sex skal nedbryde tabuer i Danmark

Den iranskfødte sexolog Mehrnoush Parve mærkede på egen krop det kvælende pres for at bevare sin mødom, der lå på en ung kvinde i 1990'ernes Iran. Som et feministisk oprør mod det system, der udråbte hende til luder, har hun lavet en sexologisk film, der ikke bare er blevet godkendt af præstestyret, men som også er blevet en succes i hjemlandet. Nu håber hun at kunne skabe det samme oprør blandt unge nydanske kvinder.

FOR ABONNENTER

»Kvinder skulle være jomfruer! Men det var man jo stadigvæk, hvis man brugte det bageste hul, så det kunne man lige så godt gøre. Uanset om det så skulle bløde og være smertefuldt ad helvede til. Så kunne ingen sige, at vi ikke var jomfruer. Jeg taler ikke på vegne af alle, jeg taler på vegne af mig selv og dem, der levede et dobbeltliv, som jeg gjorde«.

Ordene falder fra et par læber, der er tydeligt malet i en sart lyserød farve. Mehrnoush Parve har trukket fødderne med de bare tæer op under sig i sofaen i sin toværelseslejlighed i Københavns nordvestkvarter. Langt fra hjemlandets censur vil hun gerne fortælle om det snærende moralkodeks, der prægede hendes egen opvækst i Iran.

»Vi overskred vores grænser, fordi vi ikke vidste bedre. Der var heller ikke nogen til at fortælle os, at analsex ikke er noget, man nødvendigvis skal sige ja til, hvis drengen spørger. Det betød på det personlige plan, at jeg gik imod mine egne ønsker og vilje. At jeg lærte det seksuelle og det erotiske at kende på en meget brutal måde. Det betød, at et overgreb for mig blev normalt«.

Mehrnoush Parves egen historie handler ligesom mange andre kvinders, opvokset i konservative muslimske samfund, om det sociale, kulturelle og politiske pres for at bevare sin mødom. For kvinder, der ligesom Mehrnoush Parve nægter at indordne sig, kan konsekvensen være alt fra udstødelse til døden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce