Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Her er løsningen på politikerleden

Vi skal i gang med en demokratisk revolution. Sådan lyder det fra den franske samfundsforsker Pierre Rosanvallon i en ny formidabel bog.

FOR ABONNENTER

Noget er helt galt i Vesten. Lede og vrede er de to ord, vi beskriver vores forhold til vores ledere med. Vælgerne er vrede, hvis ikke de er ligeglade eller bare skuffede. Politikerne omtales som nogle, der har svigtet, og politik bliver i tv-serier fortalt som et kynisk spil, hvor det hele bestemmes af teknokrater uden følelser og strateger uden idealer.

Det er ikke, fordi det hele går ad helvede til. Vi kan se, at vores foragtede politikere og deres forhadte politik faktisk løser nogle af de store problemer, og verden er jo ikke over de seneste 20-30 år kun blevet et ondere, hårdere eller mere håbløst sted. Der føres politik, som indimellem virker, men borgerne bliver mere og mere skuffede og afmægtige. Og de politikere, der taler voldsomst til skuffelsen, vinder åbenbart.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden