Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det er aldrig de rige, der nasser på samfundet

For en uge siden kom de første historier om, at statsledere, rigmænd, kendisser og fodboldspillere verden over har oprettet selskaber via Panama for at undgå at betale skat eller skjule deres formue. Det koster Danmark milliarder af kroner. Alligevel var vi mere forargede, da en imam sagde, at utroskab skulle straffes med stening.

FOR ABONNENTER

Endnu før det første af TV 2’s tre programmer ’Moskeerne bag sløret’ løb over skærmen, stod politikerne i kø for at fordømme de udtalelser, imamer i blandt andet Grimhøjmoskeen ved Aarhus kom med. Her sagde imam Abu Bilal blandt andet, at både mænd og kvinder, der er utro, bør dræbes ved stening efter Koranens sharialov.

»Jeg har allermest lyst til bare at få jævnet Grimhøjmoskeen med jorden«, erklærede integrationsminister Inger Støjberg (V), og fra stort set samtlige partier haglede fordømmelsen ned over moskeerne i programmet, selv om der var tale om enkelte rabiate moskeer og imamer. Ud over at lukke moskeer var der forslag om at nægte fundamentalistiske imamer adgang til Danmark, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville begrænse ytringsfriheden, så ytringer, der undergraver dansk lovgivning, bliver gjort ulovlige.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden