Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Boris Roessler
Foto: Boris Roessler

Vild natur? Det er noget, vi mennesker laver

Rundt om i verden vil folk forbyde zoologiske haver, give chimpanser menneskerettigheder og forhindre drab som det på giraffen Marius. Vi danskere ser mere pragmatisk på tingene – vi er vant til, at natur og dyr er noget, mennesker forvalter.

FOR ABONNENTER

Costa Ricas regering gør, hvad den kan, for at forbyde zoologiske parker helt og aldeles. En amerikansk domstol har skullet vurdere, om chimpanser har menneskerettigheder. Siden 2009 har det i Bolivia været forbudt at have nogen form for dyr i cirkus eller andre former for optrædener. Og da Københavns Zoo slog giraffen Marius ihjel i starten af 2014, vakte det ramaskrig i Storbritannien, USA, Rusland og et hav af andre lande.

Herhjemme skrev nogle tusind danskere dengang under på, at giraffen skulle have lov at leve. Langt de fleste af os trak mest bare på skuldrene og så forundret til, mens der gik rundhyl i især de oversøiske medier. Var aflivningen af en giraf virkelig så frygteligt et overgreb?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden