Foto: Cicilie S. Andersen

Til folkkoncert på 1. sal th.

En ny dansk platform vil promovere spirende artister og sparke gang i deleøkonomien i musikbranchen. Ideen er, at private kan invitere artister og fremmede gæster indenfor til stuekoncerter. Men er det bæredygtigt for branchen?

FOR ABONNENTER

De unummerede siddepladser fordeler sig på Wegner-stole, puffer og to sofaer. I dørkarmen, der grænser op til gangen og selvhenterbaren med vin til 20 kroner glasset, er ståpladserne. Og forrest på gulvet er så moshpitten formet af tre puder og et quiltet tæppe.

Det er fredag aften, klokken er snart 20, og på Østerbro i København dumper venner, venners venner og totalt fremmede ind i Frederik Kjeldal Skyggebjergs stue. De fleste giver hinanden hånd og et forsigtigt »hej«. Aftenens vært har arrangeret koncert med den fransk-italienske duo Caramè & Merime.

På sit eget stuegulv.

»Jeg har selv prøvet at være til en hjemmekoncert, og nu tænkte jeg, at jeg ville prøve det selv. Så velkommen!« siger han, inden han præsenterer duoen for de i alt 26 fremmødte publikummer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce