0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling/Jens Dresling
Foto: Jens Dresling/Jens Dresling

Mangel på velsmag får raske mennesker til at overspise

Velsmagens videnskab kan forhindre både fedme og spisevægring, fortæller umamiforsker og gastrofysiker Ole G. Mouritsen.

FOR ABONNENTER

Hvorfor smager ketchup så godt?

»Ketchup indeholder tomatpuré af solmodne tomater, og det er er nok den mest anvendte forstærker af umami – den femte smag – i den vestlige verden«, siger Ole G. Mouritsen, der er professor ved Syddansk Universitet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden