0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Scavenius-forfatter: »Hvis nogen har et problem med at læse om sex, må de bare lukke øjnene på de sider«

Forfatter Birgithe Kosovic er på vej med et romanportræt af Erik Scavenius, en af danmarkshistoriens mest forhadte personer. Læseren er helt tæt på alle aspekter af hovedpersonens liv. I det ene øjeblik til regeringsmøde. I det næste helt nede i hans underbukser. Men hvorfor?

FOR ABONNENTER

September 1940. Tusmørket lå tæt over Lundtoftevej i Københavns omegn. Udenrigsminister Erik Scavenius havde været i Eremitageparken med hunden Sophus. Han var på vej hjem til Emma. Tre unge mænd kom gående imod ham. En af dem nikkede i retning af en sidevej.

»Deroppe bor landsforræderen«.

Mændene var kommet så tæt på, at udenrigsministeren næsten kunne røre ved dem. Han hørte tydeligt på deres samtale, at manden, der havde omtalt ham som landsforræderen, oven i købet kendte husnummeret. 264.

Oktober 1941. Erik Scavenius kørte hjem til Alice Duvantier. Hun var 27 år yngre end ham. Tre måneder tidligere havde hun sagt, at hvis han og Emma flyttede hver for sig, kunne Scavenius bo hos hende. Men det var flere måneder siden, han havde set hende. Hun havde fået en jævnaldrende kæreste, ridelæreren Eddie. Han var netop på vej ud, da Alice åbnede for sin nye gæst. Eddies cykel kunne stadig høres, da Scavenius gik så tæt hen mod Alice, at deres maver rørte hinanden:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden