0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Roald Als
Foto: Roald Als

Skat sendte milliarder til pensionskasser, som ikke fandtes

Hemmelig rapport afslører, at Skat var opmærksom på de milliardbeløb, som blev udbetalt til svindlere, og stillede spørgsmål. Men i et helt år troede Skat på en forklaring, som tilsyneladende var grebet ud af den blå luft.

FOR ABONNENTER

Hun skrev den opsigtsvækkende mail tirsdag 1. juli 2014. Funktionslederen ville gøre fire kolleger i Skat opmærksom på, at noget usædvanligt var på færde: Milliarderne strømmede ud af kassen i stadig højere tempo. Pengene blev sendt til udlændinge, som havde modtaget udbytte af deres aktier i danske selskaber, og som skulle have den skat tilbage, som var blevet trukket fra udbyttet.

Kurven for den slags udbetalinger gik stejlt opad, skrev hun i mailen til sine fire kolleger: Ved udgangen af juni 2014 havde Skat sendt 4.116.519.370 kroner ud af landet på den konto. Selv om kun halvdelen af året var gået, var der allerede udbetalt 1.265.024.765 kroner mere end i hele 2013.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Læs mere