0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AP

10 år efter: Da Danmark blev ramt af Vredens dag

For 10 år siden udråbte islamister en vredens dag mod Danmark på grund af Muhammedtegningerne. Islamforsker Jakob Skovgaard-Petersen befandt sig i Beirut og ser tilbage på, hvad det betød – og betyder i dag.

FOR ABONNENTER

Vi var lettede den morgen. Aftenen forinden havde det libanesiske militær eskorteret de 22 danske journalister, vi havde haft på kursus, ud til Beirut Lufthavn. Det havde været en hård uge, og et stort ansvar. Journalisterne havde nu taget det roligt, også de to fra Jyllands-Posten. Men deres redaktører havde ikke accepteret, at de var på kursus, mens boykotten mod Danmark rasede. Så de var blevet sendt på arbejde, både i Kairo og Beirut.

Til gengæld havde jeg skullet optræde på arabiske tv-kanaler og forklare den danske position – temmelig forgæves. Og her i Beirut havde vi måttet ændre planer, da Danmarks modstandere strammede skruen og udråbte en ’vredens dag’. Af frygt for at blive misbrugt havde jeg aflyst et besøg på Hizbollahs tv-station Al-Manar. Og da der dukkede truende plakater op i gaden, havde den libanesiske efterretningstjeneste opfordret os til at flytte fra det muslimske Vest- til det kristne Østbeirut. Alt i alt lige lovlig spændende.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu