0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
CONNIE ZHOU/AP Photo/Google/AP
Foto: CONNIE ZHOU/AP Photo/Google/AP

Big data vil vende op og ned på din verden

Vi står lige nu ved begyndelsen til en revolution, der vil forandre den måde, vi lever, arbejder og tænker på. Eksperter taler om en ny big data-tidsalder, hvor du i tilfælde af sygdom bør overveje, om du får bedst hjælp af en læge eller en statistiker.

FOR ABONNENTER

Vi begynder med at skrue tiden tilbage. Året er 2009, og verden er ved at blive grebet af panik, da eksperter identificerer en ny type influenzavirus, der under navnet H1N1 spreder sig med stor hast. Myndighederne står uden en effektiv vaccine, så de mest frygtsomme advarer om, at vi kan nærme os en gentagelse af den spanske syge, der i 1918 ramte en halv milliard mennesker og dræbte 50 millioner. Så verden over bliver sundhedsmyndigheder sat i øget beredskab.

I USA beder sundhedsmyndighederne i Centers for Disease Control and Prevention (CDC) landets læger om at indberette nye influenzatilfælde. For at kunne forebygge en egentlig – og i værste fald livstruende – pandemi er det af afgørende betydning at kende influenzaens udvikling og mønster.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce