Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: MARTIN LEHMANN

Fotoserie og tv: Rapport fra den store jyske krig

Politikens fotograf Martin Lehmann var med, da knap 2.000 danske soldater legede krig - for alvor.

I den forløbne uge har 1.840 soldater bekriget hinanden på den jyske hede – med løst krudt og med henblik på at gøre det næstsidste danske hold soldater klar til krigen i Afghanistan og andre fremtidige udfordringer.

Danmarks største militærøvelse i flere år

Der, hvor asfaltvejen slutter og bliver til mudret grusvej, begynder en anden verden. I Vestjylland kalder man den Oksbøl-lejren, og i det øjeblik, man træder ind i militærets verden, træder man også ud af den ’almindelige’ verden, hvor livets mellemnuancerne konstant skaber konflikter om prisen på sukker og politikeres ordvalg. Sådanne diskussioner findes ikke inde i Oksbøllejren; her er livet sort-hvidt. Her er livet på spil, og her er retten til livet den egentlige sejr. Til dato har 43 danske soldater mistet den livsrettighed i Afghanistan.

Da den danske indsats i Afghanistan toppede, var 750 soldater udstationeret. I juli sidste år begyndte tilbagetrækningen, og der er i dag 300 soldater tilbage i Helmand-provinsen. Udfordringen er nu at få trukket dem helt ud, og det skal ske i løbet af 2014.

[billedhjul-1]

Publiceret 17. januar 2014

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce