0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DITTE VALENTE
Foto: DITTE VALENTE

Ghettoens fordømte forbillede

Først landskendt som rollemodel for gadens unge. Siden sigtet for grov vold og fordømt af ledende politikere. Nu kommer retssagen mod Subhi Hassan. En beretning fra Kælderdanmark om hævn, baghold, skruppelløs udnyttelse af mindre drenge.

FOR ABONNENTER

Muskelsvulmende, solariebrun, grønøjet og så glad for sin aftershave, at han dufter som parfumeafdelingen i Magasin. Subhi Hassan ligner sig selv. Han går ned ad Gadehavegårds vinterdisede ghettostier. Hilser på alle og er på fornavn med alkoholikerne, hundelufterne og mødrene med barnevogne. Han taler også, som han plejer. Rigsdansk har det aldrig været. Alligevel er alt forandret, siden Politiken sidste forår skrev om det speedsnakkende kraftværk, som var så tilfreds med sin krop, sit tøj, sit spejlbillede og sit kald i livet med at frelse gadens unge fra at blive, som han selv var engang, at det var så meget for meget, at det ikke var til at stå for. Nu er selvtilliden ikke, hvad den har været, spejlbilledet er falmet, og Høje-Taastrup Kommune har fyret ham fra stillingen som klubmedarbejder for ghettoens drenge.

22. januar begynder sagen mod ham i Glostrup Ret. Han er i to forhold tiltalt for trusler og legemsangreb af særlig farlig karakter, og da det kom frem, at den landskendte rollemodel var blevet anholdt 8. september sidste år, var fordømmelsen massiv.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce