0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Nadjas historie - stemmen fra Tønder-sagen

Som 11-årig fik hun ufrivilligt rollen som Tønder-datteren på forsiden af alle landets aviser. Nu fortæller hun for første gang sin historie om en ensom barndom med vold, seksuelle overgreb og trusler på livet. Og om en kommune som overså en lille pige, hendes søster og utallige advarsler fra de mennesker, der var omkring dem.

FOR ABONNENTER

I Tønder ligger et hvidkalket hus hvor gardinerne er rullet helt ned. Inde bag gardinerne sidder en 11-årig pige og sover i en stol. Nøgen. På sofaen ligger hendes far. Slået ud af druk og kun iført badekåbe. Pigen hedder Nadja. Hun forsøger at hvile sig lidt, efter at faren endnu engang har tvunget hende til sex med to fremmede mænd. Pludselig hamrer det hårdt på døren.

»Det var i virkeligheden lidt som i en dårlig amerikansk film. Vores hus bliver omringet af en masse politibetjente. De banker meget aggressivt på og vil ind. Jeg har ikke noget tøj på. Min far er meget fuld og ligger og sover på sofaen. Da det banker, springer jeg op som en anden vagthund. Min søster er oppe på sit værelse. Persiennerne er rullet helt ned, men i køkkenet kan man kigge ind. Jeg løber ud og kravler langs gulvet og de nederste køkkenskabe. Ser ud gennem døren. Ser de blå dragter, som er uniformer. Jeg styrter ind og vækker min far og siger, at politiet er udenfor. »Hvad vil de?«, spørger han. Jeg siger, han skal gå ud og åbne døren. Så løber jeg op på mit værelse. Jeg kan høre, at de kommer ind i huset. Jeg er rigtig bange«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce