0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Panorama
Foto: Panorama

Bitter strid om 'Babettes gæstebud'

Dansk films første oscarvinder, Gabriel Axels ’Babettes gæstebud’, er blevet centrum i en kompliceret retssag, der i disse dage udspiller sig i Californien. Ejer arvingerne efter Gabriel Axel filmklenodiet? Eller gør en hollywoodproducer, der i 2007 købte filmens rettigheder ud af et kaotisk dødsbo?

FOR ABONNENTER

Når Sandra Piras vågner her til morgen på sit hotelværelse i Californien, er det en lang dag, hun slår øjnene op til. Som repræsentant for brancheforeningen Danske Filminstruktører skal hun for tredje dag i træk møde i retten i LA District Court på Temple Street, Los Angeles. Med sig har hun tre advokater – to danske og en amerikansk – og journalisten Karin Mørch.

Karin Mørch er datter af filminstruktøren Gabriel Axel, og det er på grund af ham, at den danske delegation er i retten i Los Angeles. For Gabriel Axel døde i februar i år, og derfor kan han ikke selv være til stede, selv om han er blandt sagsøgerne i den retssag, som startede i tirsdags.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Læs mere