0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Syrien-konflikten er rykket til Danmark

Tilhængere og modstandere af præsident Assad er også her i landet begyndt at bekrige hinanden. For halvanden måned siden blev der skudt mod et hus ved Skanderborg. Politiet mener, at skyderiet var rettet mod folkene bag den Assad-venlige hjemmeside Syrienblog.

FOR ABONNENTER

I en lille landsby uden for Skanderborg ligger en velholdt villa på et bakkedrag med udsigt over Skanderborg Sø. I haven er der frugttræer, og på den grønne eng ved siden af huset græsser fårene. Blandt nabohusene er der bindingsværk, stråtag og velordnede haver.

Men en sen aftentime for halvanden måned siden blev landsbyidyllen pludselig brudt, da der blev skudt med skarpt mod villaen med de græssende får i baghaven. Klokken var nær midnat onsdag 23. april, da en eller flere ukendte gerningsmænd affyrede en række skud mod huset, hvor der bor en børnefamilie. Politiet vil ikke sige, hvor mange skud der blev affyret, men ifølge en nabo blev der skudt fem gange, og under et småsprosset vindue til husets stue er pudsen for nylig repareret flere steder. Heldigvis blev ingen ramt af de vildfarne kugler.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu