0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Klint
Foto: Peter Klint

Paranoia i Pusher Street

Milliardforretningen Pusher Street har taget masker på, og pushernes soldater kontrollerer alt i gaden. Turister er blevet jaget ud, folk må ikke filme, journalister er blevet strippet. En række kvinder på Christiania protesterer nu kraftigt mod pushernes opførsel.

FOR ABONNENTER

»Kan du få den maske af«, råber Helene Schou til den maskerede håndlanger fra Pusher Street, der er på vej ind i genbrugsbutikken Den Grønne Genbrugshal, som sammen med Kvindesmedjen og Christiania Bikes hører til fristadens butiksklenodier. Hun er 51 år, har været christianit i 30 år, arbejder i genbrugshallen, ryger et par smøger i timen, en joint om dagen, har et sprog som en havnearbejder og var med til at smide Bullshit-rockerne ud i 1980’erne. Håndlangeren, der har glemt at tage masken af, adlyder med det samme.

»De er som en flok hundehvalpe, der skal opdrages. Hver gang politiet kommer, har vi lige fået dem opdraget, og så bliver de taget. Så kommer der en ny hvalpeflok, der skal lære, at de ikke må bruge vold, at de skal tale ordentligt, at man ikke overfalder turister, der tager et billede, og at man hjælper børn, der er blevet væk. Helt almindelig Christiania-dannelse. Men det tager tid at blive christianit, og i øjeblikket står der en del nede i Pusher Street, som ved gud ikke har nogen anelse om, hvad Christiania står for«.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Læs mere