0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Getty Images
Foto: Getty Images

En superstar er tilbage

Han virkede pludselig som et fortidslevn. Hans gallerist havde fyret ham, og han havde mistet sin formue. Det kunne have været enden på historien om den kontroversielle kunstner Jeff Koons. Men netop nu oplever han et comeback med sin største udstilling nogensinde. Det har fået debatten om den mystiske persona Koons til at blusse op på ny. Hvem er han egentlig?

FOR ABONNENTER

Hver dag, når klokken slår 12 middag, forlader Jeff Koons sit værksted og sine 128 assistenter, der er ansat til at hjælpe med udførelsen af hans kunstværker. Den 59-årige kunstner går en etage op og træder ind i sit personlige træningscenter, som han har fået indrettet i bygningen lidt nord for Meatpacking District på Manhattan i New York.

Her arbejder han sin krop igennem som en del af det motions- og kostprogram, han har indført for usvækket at kunne fortsætte med at producere kunst i de kommende årtier. Forbilledet er Pablo Picasso. Den berømte kunstner, der arbejdede, indtil han var over 90 år, nævner Jeff Koons i relation til sig selv.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu