0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jim Staubitser/AP
Foto: Jim Staubitser/AP

Alarm. Politiets Swat-team fra Long Beach, New York, trænger ind i et hjem efter at have modtaget et opkald om, at en bevæbnet morder er løs. Det viste sig at være et falsk opkald, der ifølge politiet sandsynligvis kom fra en person, der i et online-computerspil var blevet sur på en person, der bor i hjemmet.

Livsfarlig telefonfis

Swatting kaldes en ny drengestreg i USA, hvor falske telefonopkald til alarmcentralen får politiets sværtbevæbnede swat-team til at rykke ud for fuld udblæsning til private hjem, hvor intetanende ofre overraskes af politiets brutalitet.

FOR ABONNENTER

Det er en potentielt dødbringende form for narrestreg. For at udføre den skal man bruge en telefon og et swat-team – politiets specialstyrke, der rykker ud bevæbnet med militærrifler, granater og pansrede mandskabsvogne.

Da den amerikanske journalist Brian Krebs er ved at støvsuge tæppet lige inden for sin hoveddør, lægger han mærke til, at noget plastiktape, der skulle holde styr på en ledning, sidder løst ved dørkarmen. Han stiller sig på hug og åbner døren for at pille tapen af, da han hører en person råbe »Rør dig ikke! Hænderne i vejret!«.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere