0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En dag dukkede nogle perler op i en kælder...

Da museumsinspektør Jeanette Varberg fandt nogle oversete perler i et kældermagasin, holdt hun en af perlerne op mod lyset. Den var af glas, og Jeanette Varberg undrede sig. En laseranalyse af 23 glasperler afslører nu, at oldtidens danskere gik med smykker fra det nuværende Egypten, Syrien og Irak. »Vi var ikke et lukket land. Vi var åbne«, siger museumsinspektøren.

FOR ABONNENTER

Papæsken var ganske lille og grå og gemte sig på en reol mellem oldsager dybt inde i magasinet på Moesgaard Museum. Museumsinspektør Jeanette Varberg løftede den ud uden den store forhåbning om at finde noget særligt. Her i kælderen under den tidligere herregård ved Aarhus opbevarede museet ’den gamle samling’, som blandt andet bestod af de ting, som jyske bønder havde fundet ved gravhøje på deres marker, og som de havde solgt til Historisk-antikvarisk Selskab tilbage i 1800-tallet.

Jeanette Varberg havde fået til opgave at danne sig et overblik. Var der noget, der fortjente at få en plads i udstillingerne på det kommende topmoderne Moesgaard Museum?

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement