0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Morten Fogde
Foto: Morten Fogde

Radio: Amerikansk mordserie suger lyttere til sig

Den amerikanske podcast-føljeton ’Serial’ om en over 15 år gammel mordsag slår rekorder og er hentet fem millioner gange på iTunes. Seriens succes kan ændre radiomediets fremtid og smitte af på dansk radio.

FOR ABONNENTER

Nogen lyver.

Det er til gengæld også det eneste, der synes at ligge fast, når det gælder verdens for tiden mest aflyttede podcast-serie med titlen ’Serial’. Det er en føljeton, hvis omdrejningspunkt er en 15 år gammel mordsag i den amerikanske by Baltimore, og samtidig er det en serie, som med sin aktuelle popularitet kan få samme betydning for radio, som Netflix har fået for tv.

Siden begyndelsen af oktober har producenterne bag det amerikanske program This American Life hver uge udsendt et nyt afsnit af ’Serial’. Og for hvert afsnit har journalisterne bag føljetonen gravet sig lidt tættere på svaret om, hvorvidt den morddømte Adnan Syed fortjener at sidde i fængsel på 15. år, eller om han er offer for et justitsmord, fordi hans tidligere ven løj, da han vidnede for politiet i Baltimore i 1999.

I morgen bliver afsnit 10 af ’Serial’ lagt ud på nettet. Forventningen er, at radioføljetonen bliver afsluttet inden jul. Serien er produceret på den usædvanlige måde, at ikke engang producenterne under forløbet har vidst, hvordan historien ville ende, og under journalisternes afdækning af den gamle mordsag er antallet af lyttere kun vokset og vokset. I forrige uge oplyste Apple, at ’Serial’ er hentet fem millioner gange som podcast på nettjenesten iTunes, hvilket er det højeste antal for nogen podcast overhovedet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden