0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Janus Engel
Foto: Janus Engel

På besøg i Legos hemmelige skatkammer

Den tempererede kælder under Lego-grundlægger Ole Kirk Christiansens hus i Billunds bymidte er reserveret forretningsforbindelser, ansatte og særlige ’fans’. Politiken har som det første danske medie fået adgang til kælderen.

FOR ABONNENTER

Æsken aktiverer gamle forvitrede hjernebaner. Dens farver. Dens kantede størrelse. Designet, som gør det muligt at åbne fronten og kigge ind til små poser bag et tyndt plastikvindue. Og billederne på både front, bagside og sider. Billeder af et moderne rødt tog med lokomotiver i hver ende og to passagervogne, et simpelt stoppested og så selvfølgelig små figurer med de karakteristiske gule, let afrundede hoveder.

Den ligger på en hylde, hvor et diskret dymoklistermærke angiver, at æskerne her er fra 1985. Altså har jeg været 7 år, da en æske som denne gemte sig under indpakningspapiret juleaften. Så vidt jeg svagt husker, så gik der ikke længe, før jeg forlod familien ved træet for andægtigt at pakke togsættet ud og begynde at integrere de nye elementer i den legoby, der allerede fyldte det meste af gulvet på mit drengeværelse.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement