Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Rekonstruktion: 13 timer og 27 minutter

Det var en helt almindelig lørdag, indtil terroren klokken 15.33 ramte Danmark. I timerne og dagene efter er flere og flere vidneudsagn og oplysninger kommet frem. Her er en samlet fremstilling af, hvad der skete ved Krudttønden, i Krystalgade og på Svanevej.

FOR ABONNENTER

Lørdag 14. februar om eftermiddagen er der arrangement i Krudttønden på Østerbro i København. Krudttønden er et offentligt drevet kulturhus, som af mange beboere i området betragtes som deres forsamlingshus. Dagens arrangement, ’Kunst, blasfemi og ytringsfrihed’, er arrangeret af Lars Vilks Komiteen.

Til stede ved arrangementet er, foruden tilhørerne, et panel bestående af den ukrainske feminist Inna Shevchenko, den polske kunstner Agnieszka Kolek og den kontroversielle svenske tegner Lars Vilks, der mest er kendt for at have tegnet Muhammed som en hund. Blandt tilhørerne er blandt andre Frankrigs ambassadør François Zimeray og den svenske kunstner Dan Park. Desuden befinder der sig i Krudttønden to svenske politibetjente, som skal passe på Lars Vilks, og ifølge et vidne fem danske betjente, hvoraf to er i uniform, mens tre er i civil. De to uniformerede betjente står for at kontrollere alle, der vil ind til debatmødet. Tasker og overtøj bliver undersøgt med en metaldetektor, og mødedeltagerne bliver grundigt kropsvisiteret.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden