0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel/Politiken-Tegning
Foto: Philip Ytournel/Politiken-Tegning

Hvad skal det egentlig nytte at læse bøger?

I dag deles 5 danske stykker skønlitteratur gratis ud i op mod 100.000 eksemplarer landet over. For det er jo så godt at læse. Siger vi. Men hvad ved vi egentlig om det? Og har romaner i tidens løb måske ikke også inspireret til forbrydelser?

FOR ABONNENTER

Visse ting ved enhver. At overdreven solbadning er skidt for skindet. Og læsning godt for hovedet. Vi bliver klogere af at læse. Mere fantasifulde, bedre til at danne indre billeder, fordybe os og forstå vores medmennesker. Det ved vi bare. Men når rigtig mange ved det samme, er der gerne en myte eller to indblandet. Så: Hvad ved vi egentlig om, hvad læsning gør ved os? Og hvad er bare noget, vi bilder hinanden ind?

I dag markeres Verdens Bogdag verden over på Shakespeares fødselsdag. Herhjemme kalder vi den Danmark Læser-dagen og fejrer den ved at lade 4.000 bogelskende medborgere uddele hen ved 100.000 eksemplarer af 5 udvalgte romaner til stakler i deres omgangskreds, som sjældent læser skønlitteratur.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement