0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Lekfeldt
Foto: Thomas Lekfeldt

Skattemillioner gik til Dong-fyringer

Ledelsesskiftet i Dong har kostet skatteydere og elforbrugere dyrt. I løbet af 19 måneder blev fem topfolk fyret til en samlet pris på over 100 millioner kroner inklusive advokatomkostninger. Til gengæld fik Dong i realiteten monteret en forgyldt mundkurv på direktørerne.

FOR ABONNENTER

Det er aldrig billigt at rydde op på direktørgangen i de store virksomheder. Og det er ganske almindeligt, at en ny ledelse tager nye folk med sig ind i firmaet. Men samlede udgifter på omkring 100 millioner kroner til fyringerne af fire direktører og en underdirektør i løbet af blot 19 måneder løfter opgøret i Dong Energy A/S op i en særlig klasse i dansk erhvervsliv.

At millionerne for 75 procents vedkommende oven i købet er betalt af skatteyderne og elforbrugerne, der fortsat ejer broderparten af selskabet, cementerer blot begivenhedernes usædvanlige karakter. De begyndte med den kaotiske og dramatiske bortvisning af administrerende direktør Anders Eldrup fredag 9. marts 2012, og ’udrensningen’ i ledelsen sluttede, da det tilbageblevne medlem i koncernledelsen, Carsten Krogsgaard Thomsen, fik anvist vintervejen i en anderledes civiliseret stilhed 3. oktober året efter.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu