0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Alexander F. Yuan/AP Photo/AP
Foto: Alexander F. Yuan/AP Photo/AP

Den gamle dame slås for sin tabte ungdom og formue

Juventus, der i aften spiller Champions League-finale mod FC Barcelona, har det seneste årti været igennem en rutsjetur, der ville have knust mange klubber. Men nu er den traditionsrige fodboldforretning tilbage i det gode selskab, og den vil have mere end ’bare’ succes. Den vil have hævn.

FOR ABONNENTER

Da Juventus-spillerne i 1950’erne bar en meget rummelig spilletrøje, lignede de på afstand næsten en flok Quasimodoer, når de løb rundt på banen, fordi vinden fyldte trøjerne via en snøret åbning på brystet. ’I gobbi’ – de pukkelryggede, kaldte deres fans dem, og det var kærligt ment. Kært barn har mange navne, men i fodboldens verden kan popularitet og succes også skabe mange fjender.

Storklubben fra Torino har prøvet det hele. Den har været rost til skyerne, den har været skandaliseret og degraderet, og nu er den tilbage på højt niveau efter et ansigtsløft. Men der et gammelt regnskab, der mangler at blive gjort op.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement