0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fra serien
Foto: Fra serien

Først kom filmen om Snowden. Nu kommer serien om Assange

’Citizenfour’-instruktør Laura Poitras havde sidste søndag verdenspremiere på dele af en ny dokumentarserie om WikiLeaks-stifter Julian Assange. Politiken var med i New York, da Poitras præsenterede serien, ’Asylum’, og sit nye produktionsselskab for korte dokumentarfilm om aktuelle politiske emner.

FOR ABONNENTER

Julian Assange har farvet sit karakteristiske hvide hår rødt og anlagt skæg i samme nuance. Han ryster på hænderne, mens han forsøger at indsætte farvede kontaktlinser. Lyner sin sorte bikerjakke, krammer sin mor farvel og tjekker sine hænder, inden han stiger op på en motorcykel og suser ud i Londons gader.

Med den cliffhanger slutter smugkigget på Laura Poitras’ dokumentarserie ’Asylum’, som Politiken overværede søndag aften på New York Film Festival. Den amerikanske dokumentarinstruktør skabte overskrifter, da hun for et år siden på samme festival overraskede med sin hemmeligholdte dokumentar om whistlebloweren Edward Snowden, ’Citizenfour’, der efterfølgende vandt en Oscar. Nu er Poitras tilbage med et portræt af en anden prominent hackeraktivist, WikiLeaks-stifteren Julian Assange, som har siddet i politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i mere end tre år.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere